info@cu-ljubljana.com      +386 40 576 007      PON-PET: 12-18h      POT DO NAS

   

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine cu-ljubljana.com

cu-ljubljana.com je spletna trgovina podjetja VMN ŠPORT d.o.o. Pogoji poslovanja so sestavljeni, upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednarodne smernice za e-poslovanje, ki jih zastopa Zveza potrošnikov Slovenije.

Izdelki, ki so na voljo v maloprodajnih trgovinah, so običajno na voljo tudi v spletni trgovini, kjer nakupe nagradimo z dodatnim popustom in akcijskimi ponudbami. Navedene spletne cene veljajo izrecno za spletne nakupe. Zaloge artiklov v spletni trgovini ne pomenijo tudi zaloge v maloprodajnih trgovinah. V svoj spletni prodajni program vključujemo tudi izdelke, ki v maloprodajnih trgovinah niso na voljo.

Kontakt

Če potrebujete kakršne koli informacije ali pomoč pri spletni ponudbi, oddaji naročil, dostavi, uporabi spletne strani ali vračilu blaga, se lahko obrnete na nas v času uradnih ur, in sicer smo vam na voljo od ponedeljka do petka, med 12. in 18. uro.

Telefon:
040 576 007
E-pošta:

info@cu-ljubljana.com

Prijava

Ob registraciji v spletno prodajalno obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, in geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika unikatno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne cu-ljubljana.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, davčna številka)

 • kontaktne podatke podjetja, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)

 • bistvene značilnosti blaga oz. storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)

 • dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, je praviloma dobavljiv v razumnem roku)

 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)

 • vse cene so v evrih ter jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti, ali že vsebujejo davke in stroške dostave

 • način plačila in dostave

 • časovno veljavnost ponudbe

 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka

 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Pravica do odstopa od nakupa in vračila blaga

100% GARANCIJA NAKUPA. Spletna trgovina cu-ljubljana.com omogoča vračilo naročenega blaga v spletni trgovini cu-ljubljana.com v roku 14 dni od prejema oz. nakupa in jamči za vračilo vaše kupnine.

Možnost odstopa od pogodbe je podana v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov. Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima vsak potrošnik pravico, da v 14 dneh od nakupa ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe. (2.odstavek b43.d člena ZVPot)

Pred vračilom artiklov, kupljenih v spletni trgovini cu-ljubljana.com, nas, prosimo, obvestite na telefon: +386 40 576 007 ali na elektronsko pošto info@cu-ljubljana.com ali pisno po pošti s povratnico na naslov našega podjetja, da se dogovorimo o najprimernejši rešitvi vrnitve kupljenega blaga.

Celotne stroške pošiljanja in/ali vračila blaga v primeru vračila krije kupec. V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oz. najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.
Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.
Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Če ste prejeli neustrezno ali poškodovano blago, lahko le-tega vrnete v zakonskem roku 14 dni po prejemu blaga, blago pa mora biti pri tem nerabljeno, zapakirano v originalni embalaži in nepoškodovano.

Kupec naročenega blaga pod predhodno navedenimi pogoji ne more vrniti v naslednjih primerih:

 • če je že odprl varnostni pečat in/ali artikel odpakiral iz originalne embalaže (ZVPot, člen 43.č)

 • če je poškodovana nalepka, ki varuje izdelek od nepooblaščenega servisnega posega

 • če gre za izdelek narejen po navodilih potrošnika in je prilagojen njegovim potrebam

Obrazec za vračilo blaga v 14 dneh

Stvarna napaka

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa bila prodajalcu znana oziroma bi
  mu morala biti znana

 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane

 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi
  obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Primernost artikla se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku. Kupec nam hkrati omogoči pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Obrazec za uveljavljanje stvare napake

GARANCIJA IN POŠILJANJE V SERVIS

Proizvajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu.

Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri prodajalcu, vendar tudi v tem primeru velja določilo iz prejšnjega odstavka.

Vsi artikli imajo najmanj 1 mesec garancije oz. toliko kot je navedeno na garancijskem listu ali računu. Garancija je veljavna le ob upoštevanju navodil, s potrjenim garancijskim listom in ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskem listu ali računu. Informacija o garanciji je predstavljena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če inforamcije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Pri predaji izdelka, katerega pooblaščeni serviser ni podjetje VMN ŠPORT d.o.o., iz vzroka reklamacije se je potrebno zavedati, da podjetje prevzema vlogo prevzemnega manipulanta in da izdelek ni možno servisirati v poslovalnici podjetja VMN ŠPORT d.o.o., ampak ga je potrebno reklamirati na pooblaščenem servisu.

Izdelek lahko na lastno zahtevo predate pri prodajalcu v trgovini. Prodajalec bo v tem primeru v uslugo poslal artikel na pooblaščen servis, ki je naveden na garancijskem listu artikla. V skladu z 20. členom ZVD se šteje sprejem artikla v reklamacijo takrat, ko le-ta prispe v pooblaščen servis. Pošiljanje na pooblaščeni servis se iz trgovin VMN ŠPORT d.o.o. vrši enkrat tedensko.

Podjetje VMN ŠPORT d.o.o. vam ne more dajati informacij o samem poteku servisa.

Podjetje VMN ŠPORT d.o.o., v skladu s z 20. členom Zakona o varstvu potrošnikov, ne odgovarja za morebitne zamude roka 45 dni ali za nepravilnosti pri popravilu. 45-dnevni rok prične teči, ko je artikel sprejet na pooblaščen servis in ne takrat, ko je bil oddan v trgovini Cycling United Ljubljana.

Za vse podrobne informacije je iz tega razloga potrebno kontaktirati pooblaščenega serviserja in ne podjetje VMN ŠPORT d.o.o., ki je zgolj posrednik med kupcem in pooblaščenim servisom.

Plačilo

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabniku, kako odstopiti od nakupa in kako izdelke vrniti. Izdelke, naročene v spletni trgovini cu-ljubljana.com lahko plačate s plačilnimi karticami (Mastercard, Visa in Maestro), po povzetju (z gotovino ali bančno kartico) ali z nakazilom na račun podjetja VMN šport d.o.o. (po ponudbi/predračunu, velja Spletna cena).


Plačilo s kartico Diners Club ni možno v spletni trgovini cu-ljubljana.com. Za tovrstno obliko plačila nas obiščite v trgovini Cycling United Ljubljana na Dobrunjski cesti 62, 1261 Ljubljana-Dobrunje. 

Logo Dc


Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava blaga 2-5 delovnih dni, v ostalih primerih pa do 14 dni. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi, je dobavni rok do 14 dni po prejetem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali po telefonu.

Dostava

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v dogovorjenem času. Ob dobavi mora uporabniku nuditi dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.

Način in stroški dostave:

 1. Dostava naročil z redno dostavo v vrednosti do 200,00 EUR znaša 4,20 EUR (na območju Republike Slovenije). 
 2. Naročila v vrednosti nad 200,00 EUR z redno dostavo so brezplačna (na območju Republike Slovenije).
 3. Brezplačen osebni prevzem v trgovini Cycling United Ljubljana na Dobrunjski cesti 62, 1261 Ljubljana-Dobrunje. Ko je vaše naročilo pripravljeno na prevzem, vas obvestimo prek elektronske pošte. Naročilo je možno prevzeti v času uradnih ur, od ponedeljka do petka, med 12. in 18. uro (sobote, nedelje in prazniki zaprto).
 4. Hitra dostava še isti dan na relaciji Ljubljana – Kranj. Za dogovor in ceno prosimo, da nas pred oddajo naročila kontaktirate.
 5. V primeru dostave izven Republike Slovenije, nas kontaktirajte, saj v tem primeru pripravimo ponudbo, ki vključuje poštnino do vaše destinacije.

Dostava naročenih izdelkov v delovnem tednu od ponedeljka do petka je takšna, kot je razvidno ob izdelku.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene so navedene v evrih in vsebujejo DDV razen rabljenih artiklov, pri katerih je DDV obračunan na podlagi 101. čl., 1. odstavek 2 točka in 104. čl. ZDDV-1, na podlagi 110. čl. ZDDV-1 na računu ni izkazan. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Za morebitne napake se opravičujemo.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov

cu-ljubljana.com se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

cu-ljubljana.com za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov cu-ljubljana.com: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s cu-ljubljana.com

cu-ljubljana.com navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za goste cu-ljubljana.com hrani osebne podatke samo za čas do izpolnitve naročila naslednje podatke gostov cu-ljubljana.com: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z cu-ljubljana.com. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

Arhiviranje pogodb

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena pri podjetju VMN ŠPORT d.o.o., Struževo 3D, Kranj, 4000 Kranj.

REKLAMNA ELEKTRONSKA SPOROČILA MORAJO VSEBOVATI NASLEDNJE SESTAVINE:

 • jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila

 • pošiljatelj mora biti jasno razviden

 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne

 • željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati

Pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.


VMN ŠPORT trgovina in storitve d.o.o.
Struževo 3D
4000 Kranj
Slovenija

Matična številka: 6530249000
Davčna številka SI: 66785570
Davčni zavezanec: DA
Transakcijski račun: IBAN SI56 1010 0005 2771 681 (odprt 14.1.2014, Banka Intesa Sanpaolo d.d.)

Kontakt
Zapri

ODPIRALNI ČAS

Ponedeljek – petek: 12:00 -18:00
Sobota, nedelja & prazniki: Kolesarimo!


KONTAKT

+386 40 576 007

info@cu-ljubljana.com

Dobrunjska cesta 62, 1261 Ljubljana


E-novice

Prijavi se

Kontaktni obrazec