info@cu-ljubljana.com      +386 40 576 007      PON-PET: 12-18h      POT DO NAS

   
Floating Island 73

Floating in vpliv na regeneracijo v športu

Regeneracija pomeni obnovitev s pomočjo notranjih procesov telesa ali sistema. Regenerativen je torej postopek, sredstvo ali orodje, ki sproža obnovitev. Floating ta proces pospešuje, zahvaljujoč še eni esencialni lastnosti, in sicer visoki vsebnosti Epsom soli (magnezijev sulfat) v tekočini, v kateri se izvaja terapija.


Floating Island 40


Gre za preprost, a celovit, predvsem pa izrazito individualen terapevtski postopek, ki deluje tako na telo kot na um in duha. Levji delež terapije namreč predstavlja posameznikovo spopadanje z okoljem, ki mu je odvzeta vsakršna dražljajska stimulacija, to je okolje brez svetlobnih, zvočnih, temperaturnih in gravitacijskih dražljajev. Floating je tako tudi sodobna in učinkovita športna terapija za relaksacijo, regeneracijo in koncentracijo za aktivne, amaterske in profesionalne športnike.

Tako v profesionalnem kot tudi v rekreativnem športnem udejstvovanju se uspešnost posameznika ali ekipe čedalje bolj pogosto pripisuje ravnovesju med delom in počitkom, med treningom in regeneracijo. Uporabimo računalniško metaforo: jasno je, da računalnik za izgradnjo 3D modela potrebuje več digitalnih virov kot pri opravljanju enostavnejših nalog kot sta brskanje po internetu ali branje elektronske pošte. Na podoben način bo regeneracija po poškodbi potrebovala več fizičnih virov kot jih za to potrebuje redna telesna aktivnost. Tako pri računalniku kot pri športniku bo torej v primeru večje porabe virov potrebna določena stopnja prerazporeditve pomnilnika. Rezultat dobre prerazporeditve bo ravnovesje med količino virov in njihovo porabo.


Floating Island Logo W

Barjanska 56
1000 Ljubljana
T: 030 70 40 50

Pon. – pet. 09:00 – 22:00, vikendi po dogovoru

Več na: www.floating-island.si

Kontakt
Zapri

ODPIRALNI ČAS

Ponedeljek – petek: 12:00 -18:00
Sobota, nedelja & prazniki: Kolesarimo!


KONTAKT

+386 40 576 007

info@cu-ljubljana.com

Dobrunjska cesta 62, 1261 Ljubljana


E-novice

Prijavi se

Kontaktni obrazec