Objavljeno: 20. 9. 2017

NOVOST!

RIDLEY FENIX SLX DISC #2018

Objavljeno: 4. 9. 2017

CeramicSpeed predstavlja inovativen izdelek UFO DRIP za zaščito verige z najmanj upora in trenja
 
Mazanje verige zgolj na vsakih 200 kilometrov in nobene potrebe po njenem čiščenju? In brez oljnih madežev, ki te spravljajo ob živce? To po svojih raziskavah obljublja novo CeramicSpeedov mazivo za verigo.
 
Gre za prvo zaščito za verigo, ki jo nanesemo v tekočem stanju in se v 30 minutah spremeni v trdno prevleko na verigi. Čeprav je to precej v nasprotju s klasičnimi tekočimi in suhimi mazivi za verigo, je ravno posebna sestava UFO DRIP njegova edinstvena prednost, da se nanj ne lepi prah in druga umazanija ter s tem omogoča posebej dolgo obstojnost in zaščito verige. Po raziskavah, ki jih pri vsakem izdelku izvajajo pri CeramicSpeedu, ima UFO DRIP med vsemi zaščitami za verigo najmanj upora in posledično trenj. To mu omogoča inovativna tekstura izdelka, ki se v 30 minutah po nanosu spremeni iz tekočega gela v suho prevleko, odbija prašne delce, hkrati pa se prevleka enakomerno razporedi po verigi in ne povzroča nepotrebnih dodatnih uporov. Posledično so rezultati izkoristka energije, ki so jih izvedli v sodelovanju z vrhunskimi cestnimi in gorskimi kolesarji, bistveno boljši, kot pri mokrih zaščitah verige.
 
Posebnost UFO DRIP “plašča” za verigo (ang. chain coating) je, da ni potrebna nobena pazljivost, da bi nanesli preveč ali premalo - nanašamo dokler ne začne teči z verige in gel ne pušča mastnih madežev, kot je to običajno pri tekočih mazivih.
 
CeramicSpeed je pri svojem razvoju izdelkov zapisan kvantitativnim analizam in primerjavam s konkurenco. Pravijo, da edino številke lahko povejo, kaj izdelek prinaša. V primerjalni analizi tekočih in suhih zaščit za verigo z desetimi konkurenti se je izkazalo, da je UFO DRIP ni samo inovativen izdelek v kategoriji maziv za verigo, temveč prinaša tudi največ prihranka pri porabi energije, saj z najmanj upora in trenj omogoča bistveno večji izkoristek vaše energije, ko poganjate kolo.
 
Vse primerjalne analize najdeš tukaj: http://www.friction-facts.com/ufodrip
olje za kolo

Objavljeno: 17. 5. 2017

Objavljeno: 22. 8. 2017

gorsko kolo

Objavljeno: 15. 5. 2017

Ridley Noah SL Team Edition

  • Shimano Dura-Ace Di2 9150
  • CeramicSpeed OSPW System Shimano 9100/9150
  • CeramicSpeed Bottom Bracket PF30 Shimano Road
  • KMC Chain USA X11SL DLC
  • Zipp 808 Firecrest® Carbon Clincher
  • Berk Composites Lupina
  • ENVE Composites SES Aero Road Bar
  • Lizard Skins 1.8
  • Speedplay
Go to top